Home » Infrastructure » Windows » Oracle10g + windows 2003 server problem
icon2.gif  Oracle10g + windows 2003 server problem [message #176434] Thu, 08 June 2006 05:45 Go to next message
moemen.ahmed
Messages: 4
Registered: June 2006
Location: Egypt
Junior Member
Hello all,
Im newbie to Oracle generally. I tried to install oracle10g on windows2003 server but the setup can't create a new db for me and I noticed that no process at all of Oracle are shown in task manager although the setup is complete and all the parts are installed. Please help me to figure out how to make it work.
thanks in advance
Re: Oracle10g + windows 2003 server problem [message #176536 is a reply to message #176434] Thu, 08 June 2006 12:23 Go to previous messageGo to next message
smartin
Messages: 1803
Registered: March 2005
Location: Jacksonville, Florida
Senior Member
Nothing will show up in task manager unless a database is a) created and b) up and running.

When you say setup is complete, what exactly do you mean? Were there any errors along the way? Did you look at the installation log file in the (typically) c program files oracle inventory (or thereabouts) folder?

Also, did you specify for setup to actually create a database? If not, you may have just installed the software but not actually created a database. To do that, you use database creation assistant.
Re: Oracle10g + windows 2003 server problem [message #176895 is a reply to message #176434] Sun, 11 June 2006 07:20 Go to previous messageGo to next message
moemen.ahmed
Messages: 4
Registered: June 2006
Location: Egypt
Junior Member
Hi smartin, thanks for your reply
Actually I tried to create DB during installation or even after it , but there's an error show up and prevent it from completion.
Re: Oracle10g + windows 2003 server problem [message #177614 is a reply to message #176434] Thu, 15 June 2006 15:19 Go to previous message
lecedre
Messages: 1
Registered: June 2006
Junior Member
Me I had a problem because with Oracle 10.2. If you are not in america, for some country like switzerland, there is a problem with a value of a registry key,

Try to look for NLS_LANG key under HKLM\software\oracle\
and replace it by AMERICAN_AMERICA. and let the end of the key like it was.

Me I was not able to create dabase and I fixed it by changing this kew
Previous Topic: Change the default location to search for init files?
Next Topic: Connection issues through RMAN
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 18 11:36:39 CDT 2021